Pakej Percutian Pulau Perhentian Mampu Bercuti

Korang nak pakej percutian Pulau Perhentian bersama kawan-kawan?

Korang nak tahu berapa bajet pakej Pulau Perhentian?

Korang nak ambil pakej Pulau Perhentian kecil?

Korang mencari pakej Pulau Perhentian murah?

Korang ingin bercuti di Pulau Perhentian?

Korang nak pergi bercuti bersama kawan-kawan dalam masa 1 hari?

Korang nak ambil pakej Pulau Perhentian day trip?

Korang nak ambil pakej Pulau Perhentian 2 hari 1malam?

Korang nak ambil pakej Pulau Perhentian 3 hari 2malam?

Semua Ada! Hubungi Kami Terus

**Atau baca dulu detail di bawah sana untuk maklumat pakej percutian Pulau Perhentian yang kami tawarkan

+6 011 21131318 Zul

+6 012 2943638 Sam

+6 011 21978613 Husna

+6 012 3314893 Hajar

atau email ke sales@lexgotravel.com

atau dapatkan FREE Quotation di sini

BACA SAMPAI HABIS! – Pulau Perhentian Package Student

Kami ada 4 Pakej Pulau Perhentian untuk student:

Pakej 1: Student Ada Duit Sikit.

Pakej ini pakej balik hari. Naik bas dari KL pada waktu malam, esok pagi sampai. Sampai je jeti Kuala Besut kami belanja korang makan sarapan.

Lepas tu korang akan naik bot ke Pulau Perhentian dan layan point-point snorkeling. Kat sinilah nanti anda nak layan keindahan ikan nemo, penyu malah jerung pun ada! Tengahari kita break lunch. Petang nanti sambung lagi snorkeling sampai lebam. Dalam pada itu pastikan korang ucapkan “SubhanAllah” banyak-banyak sebab permandangan kat sini memang cantik ya amat.

Lepas selesai semua point-point snorkeling korang akan balik semula ke Jeti dan malam tu juga korang tidor dalam bas. Bas ada aircond tau. Jadi memang best tido sebab sejuk dan letih. Tau-tau nanti, korang dah sampai KL nanti baru korang bangun. Pakej Pualu Perhentian jenis ni memang jimat sebab tak perlu book hotel. Cukupla dengan duit korang yang sikit tu. Pastu korang gebang la korang dah pernah pergi Pulau Perhentian yang best ni kat kawan-kawan korang yang duk baca buku dalam bilik setiap hari. Gambar-gambar yang cantik pula korang pos kat Instagram. Baru la betol! Sekarang siapa kata duit sikit tak boleh bercuti?

Pakej 2: Student Ada Duit Mak Ayah. **Atau duit PTPTN, duit biasiswa, duit buat keje part-time

Pakej ini pula korang akan layan snorkeling dan hiking! Pakej ni dah siap tempat tinggal dan dapat PERCUMA BBQ session satu kali. Kami akan bawakan ikan yang fresh dari jeti! Memang sedap ya amat sambil-sambil korang layan star-gazing nanti. Dapat la korang feeling sedap nanti.S

Pakej ini juga termasuk bot transfer ke Pulau Perhentian dan layan point-point snorkeling. Kat sinilah nanti anda nak layan keindahan ikan nemo, penyu malah jerung pun ada! Tengahari kita break lunch. Petang nanti sambung lagi snorkeling sampai lebam. Dalam pada itu pastikan korang ucapkan “SubhanAllah” banyak-banyak sebab permandangan kat sini memang cantik ya amat.

Dah habis snorkeling nanti korang akan di bawa ke Bukit Keluang dan kita akan bermalam di sini. Malam tu kita buat BBQ fresh dari jeti ikan Pulau Perhentian dan waktu tu korang pos la kat IG banyak-banyak gambar korang di Pulau Perhentian siang tadi. Korang promote sekali Lexgo Travel dan buh hash tag #lexgostudent banyak-banyak.

Esoknya (hari ke-2), awal-awal pagi lagi korang akan mulakan mendaki Bukit Keluang. Korang sampai je puncak, kami cadangkan korang terus keluarkan phone dan ambil gambar banyak-banyak. Bayangkan..Permandangan kat atas puncak sambil berlatar belakang Laut China Selatan dan sayup mata memandang Pulau Perhentian memang ya ampun nikmatnya.

Turun dari hiking Bukit Keluang terus checkout dan tunggu bas ke KL pula pada malam nanti. Sambil-sambil tu korang boleh layan pantai Bukit Keluang, Jeti Kuala Besut atau  ADD-ON trip makan dan shopping di Kota Bharu.

Pakej 3: Student Kaya. Banyak Duit, Pakai I-Phone. **Orang yang dah kerje sesuai sangat pakej ni. Jangan nak ngada-ngada ambil pakej student ada duit sikit tu. 

Pernah dengar 7 Island Paradise? Kalau di luar negara memang hot pakej jenis ini. Tapi kenapa perlu pergi jauh? Patatimo kan ada! Pakej ni korang akan di bawah ke 7 Island paling hot di Terengganu! Tak perlu ulang alik datang Terengganu banyak kali. Ambil pakej ini dan korang akan cover semua keindahan yang luar biasa di sini.

Pulau Lang Tengah, Pulau Redang, dan Pulau Bidong* akan di explore pada hari pertama. Biasanya kalau pergi Pulau ni memang tak nak balik sebab cantik sangat. Kalau boleh nak buat rumah kat sini dan tak mahu balik KL lagi. Yang ni memang ramai yang cakap. Kami iyakan saje. Sebab kami tahu korang ada assignment nak kena hantar. Jadi korang memang kena balik KL.

Hari ke-2 pula korang akan di bawa ke Pulau Perhentian, Pulau Susu Dara, Pulau Serenggeh, Pulau Rawa dan layan point-point snorkeling yang tiada tandingan. Kat sinilah nanti anda nak layan keindahan ikan nemo, penyu malah jerung pun ada! Tengahari kita break lunch. Petang nanti sambung lagi snorkeling sampai lebam. Dalam pada itu pastikan korang ucapkan “SubhanAllah” banyak-banyak sebab permandangan kat sini memang cantik ya amat.

Dah habis snorkeling nanti korang akan di bawa ke Bukit Keluang dan kita akan bermalam di sini. Malam tu kita buat BBQ fresh dari jeti ikan Pulau Perhentian dan waktu tu korang pos la kat IG banyak-banyak gambar korang di Pulau Perhentian siang tadi. Korang promote sekali Lexgo Travel dan buh hash tag #lexgostudent banyak-banyak.

Esoknya (hari ke-3), awal-awal pagi lagi korang akan mulakan mendaki Bukit Keluang. Korang sampai je puncak, kami cadangkan korang terus keluarkan phone dan ambil gambar banyak-banyak. Bayangkan..Permandangan kat atas puncak sambil berlatar belakang Laut China Selatan dan sayup mata memandang Pulau Perhentian memang ya ampun nikmatnya.

Turun dari hiking Bukit Keluang terus checkout dan tunggu bas ke KL pula pada malam nanti. Sambil-sambil tu korang boleh layan pantai Bukit Keluang, Jeti Kuala Besut atau  ADD-ON trip makan dan shopping di Kota Bharu.

Pakej 4: Student Tak Ada Duit. **Tapi nak sangat pergi bercuti?

Pakej ini pun ada tau. Best kan dengan Lexgo Travel ini. Semua ada. Ok, buat student yang tak ada duit tapi nak sangat pergi bercuti. Anda whatapps je kami terus dan daftar jadi ajen travel agensi. Kami bimbing anda sampai anda boleh pergi bercuti PERCUMA! Tanyalah kami cepat sebelum kuata ajen kami tutup.  Daftar Ajen Sekarang!

Apa Yang Korang Perlu Tahu Tentang Pakej Pulau Perhentian

Sebenarnya Pulau Perhentian Ni Terbahagi Kepada 2

1. Pulau Perhentian Kecil atau lebih dikenali sebagai Pulau Perhentian Long Beach. Ianya lebih meriah dan sesuai untuk anak muda. Keadaan malam di Long Beach Pulau Perhentian lebih kena dengan anak muda sebab ada pertunjukan bola api dan bunyi musik yang kuat. Orang luar yang suka berpakaian menjolok mata di tepi pantai pun ada kat sini la. AWAS! Pastikan anda jaga imam anda ok.

2. Yang ke 2 pula Pulau Perhentian Besar. Bercuti di pulau perhentian besar lebih sesuai untuk kelurga kerana ianya lebih aman dan privasi. Kat sini lah juga nanti point snorkeling berada. Shark point. Turtle point, Nemo point semua dekat. Cuma, walaupun dekat kena naik bot juga. Lainlah jika anda nak berenang terus. Setakat ini tak ada lagi la orang buat. Kalau buat anda yang pertama.

Saya Dah Kerje, Sesuai Ke Join Trip Ni?

Sesuai sangat. Name je package Pulau Perhentian Student Package, tetapi standard kami jaga. Anda akan dapat makan sedap, tidor selesa dan snorkeling sampai puas!

Berapa Orang Minimum Untuk Join Pakej Pulau Perhentian Ni?

Untuk day tip, seorang pun boleh!

Tapi kalau untuk pakej Pulau Perhentian 2H1M, atau pakej 3H2M, seeloknya paling kurang 2 orang. Kalau seorang je akan ada extra charge RM100 untuk tempat tinggal.

Sekiranya anda dari pantai barat melalui jalan darat, boleh guna Lebuhraya Pantai Timur (LPT) menghala terus ke Kuala Besut. Sekiranya anda datang melalui jalan udara, boleh terbang ke Airport Kota Bharu atau Airport Kuala Terengganu. Kemudian, anda boleh book shuttle van dari airport ke jeti Kuala Besut dengan kami.

Malas fikir? Hubungi je kami. Kami uruskan semua.

8 Sebab Kenapa Perlu Pilih Pakej Perhentian Day Trip? **Kalau selain tak de bajet

  • Korang tak perlu tunggu cuti sem
  • Korang tak payah nak ponteng kuliah
  • Korang tak perlu apply surat keluar negara
  • Korang tak perlu nak setting date percutian sangat
  • Korang jimat banyak! *walaupun letih sebab tidor dalam bas tapi korang muda lagi boleh la buat
  • Korang tenang je tentang macam mana nak ke sana, kami sediakan transport dari KL
  • Korang tak perlu lagi sewa kereta dan drive 8 jam untuk sampai ke sini
  • Korang boleh up gambar cantik ya amat banyak-banyak dekat IG
.

Selain Pakej Percutian Pulau Perhentian Untuk Student Kami Juga Ada Tawarkan

  • Pakej diving di Pulau Perhentian
  • Pakej snorkeling Pulau Perhentian
  • Pakej cuti sekolah Pulau Perhentian
  • Pakej honeymoon Pulau Perhentian
  • Pakej office bonding (team-building) di Pulau Perhentian
  • Pakej group holiday ke Pulau Perhentian

Apa Tunggu Lagi! Jom Pergi Bercuti Di Pulau Perhentian Sekarang

Hubungi travel consultant LexgoTravel untuk consultation secara PERCUMA dan dapatkan sebut harga pakej pulau perhentian 2018 murah hari ini.  Terlalu banyak aktiviti di pulau perhentian yang terindah untuk anda buat di sana. Tanya travel consultant kami tentang pakej Pulau Perhentian yang paling sesuai untuk anda sekarang;

+6 011 21978613 Husna

+6 012 3314893 Hajar

+6 011 21131318 Zul

+6 012 2943638 Sam

atau email ke sales@lexgotravel.com

atau dapatkan FREE Quotation di sini

pakej percutian pulau perhentianpakej percutian pulau perhentian  pakej percutian pulau perhentian 2018

Kenapa Perlu Ambil Pakej Percutian Pulau Perhentian Lexgo Travel

HOTEL DAN RESORT
Kami carikan dan book di tempat yang paling meriah atau dekat dengan bandar. Sangat sesuai sehingga anda boleh jalan sendiri ke kedai runcit atau rasa street food. Tak perlu lagi pening memikirkan tempat tinggal yang mana, travel consultant kami akan bantu anda untuk pilih hotel atau resort yang paling sesuai. Pilihan hotel dan resort ini akan bergantung kepada bajet anda untuk 3 bintang, 4 binatang atau 5 bintang. Jangan pening lagi, kami mudahkan urusan anda. 🙂

PERJALANAN
Tak perlu pening kepala lagi nak cari kenderaan sewa dan buat bacaan mendalam untuk iternirary anda. Biar kami bantu anda siapkan semua ini. Dari tempat yang popular di kalangan pelancong, cantik untuk bergambar, makanan yang sedap lagi halal, puas hati untuk shopping (sebab murah) dan tempat masyur di kalangan penduduk tempatan semuanya ada. Travel consultant kami bersedia untuk terangkan lebih lanjut. Lagipun, dah ramai yang puas hati dengan iternirary dan servis yang kami sediakan. Yang pasti waktu solat anda terjaga dan makanan semuanya di restoren yang halal dan sedap.

SCUBA DIVING DAN SNORKELING SEPUASNYA
Inilah tujuan utama ke Pulau Perhentian kan! Dengan kami, anda akan di bawa ke tempat-tempat utama ikan bermain. Travel guide kami amat berpengalaman dan mereka sedia mengambil gambar anda bersama ikan tatkala di minta. Lihat ikan jerung, penyu, nemo dan pelbagai jenis coral yang berwarna warni, cantik dan jinak. Pakej pulau Perhentian ini pasti menjadi kenangan terindah untuk anda, keluarga dan sahabat. Yang pasti semua aktiviti ini sudah termasuk dalam pakej. Tak perlu lagi nak pening kepala mencari di pulau nanti.

TOUR GUIDE YANG BAIK HATI
Seperti kami juga, travel guide di sana sangat baik hati dan menjaga kebajikan anda. Contohnya jika anda demam atau seumpama inform kami segera dan kami akan bawa anda ke klinik atau hospital berdekatan. Di samping itu, tour guide kami bukan biasa-biasa, tour guide kami mahir dan berpengalaman akan kawasan tempatan. Mereka juga mudah mesra dan faham citarasa orang Malaysia. Kami amat pasti anda juga baik hati sebab orang yang baik akan menarik orang yang baik juga. 🙂

MUDAHKAN URUSAN ANDA
Ada benarnya tanpa agensi pakej percutian anda boleh pergi bercuti sendiri. Walaubagaimanapun, kami di sini untuk mudahkan urusan anda. Dari tempat tinggal, itenerary perjalanan, kenderaan, aktiviti menarik dan kedai makanan yang halal dan sedap semuanya kami boleh uruskan! Sudah menjadi kepakaran kami untuk membantu anda menyediakan pakej percutian yang selesa, murah dan mudah. Anda pasti tidak mahu bersusah payah survey hotel, makanan halal atau aktiviti yang apa paling sesuai kan. Serahkan kepada kami, anda pasti nak pergi lagi!

Lihat Apa Kata Pelanggan Lexgo Travel

pakej borneo sabah 2018pakej sabah 2018pakej ke sabah 2018

10 Barang Wajib Bawa Bila Pergi Bercuti Di Pulau Dan Pantai

(No 10 Tu Paling Penting!)

“Alamakk..” “Lupa la nak bawak sunblock..”

Inilah skrip biasa kalau pergi bercuti ke pulau kan.

Sebab itulah kami senaraikan 10 barang wajib yang perlu anda masukkan dalam check list supaya tidak lupa lagi.

Jom lihat apakah barang-barang itu..

1. Air Putih Yang Banyak

Purata orang dewasa memerlukan 8 gelas penuh air setiap hari seperti yang disyorkan oleh doktor di seluruh dunia. Angka ini akan bertambah apabila anda di bawah sinar matahari. Lagi-lagi anda di pulau yang matahari panas membahang. Oleh itu, pastikan anda minum banyak air putih untuk kekal sejuk dan tidak terhidrat. Ada baiknya jika anda dapat bawa siap-siap air mineral atau botol yang boleh refill untuk lebih jimat. Kalau di pulau baru nak beli maka bersiaplah untuk berbelanja lebih.

2. Bawa Sunblock

Subblock ini bukan setakat nak lindungi kulit anda dari panas matahari. Ia juga sebenarmya mencegah dari kanser kulit kerana sinaran UV yang bahaya. Lagi satu, tak adalah anda rasa pedih dan kulit menggupas kerana seharian di bawah cahaya matahari. Itu baru sehari, bayangkan jika anda ambil pakej percutian pulau yang 4 hari dan ke atas. Memang jadi ayam panggang! Kami sediakan gambar di bawah untuk rujukan anda.

pakej pulau perhentian 2018

3. Bawa Payung Ke Pantai

Payung adalah cara yang sempurna untuk memastikan anda di bawah lindungan cahaya matahari secara total. Berdiri di bawah cahaya matahari dengan payung sambil menikmati angin sepoi sepoi pantai memang menyeronokkan. Cubalah.

4. Whistle Untuk Keselamatan

Ada ketikanya, whisstle akan dibekalkan tatkala anda menggunakan servis snokeling. Tetapi untuk keselamatan yang optimum pastikan anda bawa personal agar ianya lebh terjamin. Kami tahu and geli nak tiup whistle yang dikongsi ramai orang kan. untuk record, penggunakan whistle di pantai dah membantu banyak kes-kes lemas dan sesat di pantai.

5. Baca Buku Di Pantai

Membaca jambatan ilmu. Jadi jangan lepaskan peluang untuk anda menambah ilmu sambil melihat keindahan pantai. Bacaan ringan sudah memadai jika anda ingin berehat. Kalau anda bertandang ke cafe-cafe di pulau, pastikan juga untuk menjengok rak buku di sana dan cuba selitkan bacaan bahasa melayu untuk menunjukkan kita juga bangsa membaca.

6. Botol Air Kosong

Perasan tak sesudah seharian di pantai kaki anda akan penuh dengan pasir-pasir halus. Lepas tu anda nak masuk kereta atau bilik, mesti tak selesakan. Dengan adanya botol air kosong ini, anda dapat isinya dengan air untuk mencuci kaki yang berpasir sebelum memasuki kereta atau bilik. Dengan ini keadaan yang lebih selesa akan wujud. Simple je. Tapi bawa perubahan selesa. Tak perlu lagi lap atau gesel kaki anda kan.

7. Pakaian Yang Cepat Kering

Pastikan bawa pakaian barang yang perlu sahaja. Bawa yang lengan panjang (kalau tak nak hitam), senang kering (dryfit) dan ringan. Jangan bawa jeans dan pakaian berat pula. Nak pergi pantai ni kenalah selesa. Baru lah feeling pulau gitu.

8. Selipar Yang Selesa

Lagi tepat selipat gertah seperti selipar jepun atau flip flop. Jangan gatal nak pakai heels di pantai, confirm tenggelam kasut tu nanti. Apa yang utama ialah kaki anda tidak panas memijak pasir dan cepat kering bila kena air. Bayangkan anda pakai kasut sukan, bila agaknya kasut anda nak kering tu. Bawalah mereka dan anda pasti tidak akan menyesal.

9. Kit Pertolongan Cemas

Semua ubat ubatan seperti panadol, pil chi ka onn, minyak angin, bandage dan minyak gamat umpamanya. Anda juga boleh selit cotton bud, penyepit kuku dan gunting agar kotak pertolongan cemas ini lebih berguna. Anda akan terkejut betapa bergunanya benda ni bila kecemasan berlaku.

10. Cermin Mata Hitam

Ini paling penting! Cermin mata hitam ini untuk gaya dan selfie. Barulah banyak stok nak post gambar di IG dan facebook. He he.

Jom Tempah Pakej Percutian Pulau Perhentian 2018 Murah Hari Ini

Hubungi travel consultant kami hari ini untuk tempah slot pakej pulau perhentian 2018. Kami juga sedia menjawab setiap pertanyaan anda dengan senyuman paling baik di dunia. Jom pilih pakej ke Pulau Perhentian hari ini.

+6 012 3314893 Hajar

+6 011 21978613 Husna

+6 011 21131318 Zul

+6 012 2943638 Sam

atau email ke sales@lexgotravel.com

atau dapatkan FREE Quotation di sini

 

 

Anda juga mungkin meminati;