Pakej Percutian Pulau Langkawi 2018 & 2019

Terdapat pelbagai pakej percutian Pulau Langkawi yang kami tawarkan sesuai dengan

  • lawatan sekolah
  • percutian keluarga
  • office trip
  • reunion kawan sekolah
  • pakej kawan-kawan
  • pakej honeymoon
  • sailing / trip kapal layar

Jangan risau tentang bajet kerana terdapat pelbagai jenis pakej yang kami tawarkan. Jadi anda boleh pilih mengikut kesesuaian bajet samaada murah atau selesa untuk;

  • Pakej Langkawi 2 hari 1 malam
  • Pakej Langkawi 3 hari 2 malam
  • Pakej Langkawi 4 hari 3 malam
  • pakej Langkawi 5 hari 4 malam

Pelbagai initiatif daripada Kementerian Pelancongan untuk mempromosi Pulau Langkawi baik di dalam negara mahupun luar negara. Sebabnya, Pulau Langkawi merupakan salah sebuah tempat percutian menarik di Malaysia yang kaya dengan sejarahnya yang tersendiri dan juga menjadi tumpuan destinasi pelancongan bertaraf dunia.

Bayangkan sebanyak 3.6 juta pelancong yang telah datang melancong di Pulau Langkawi pada sabun tahun.

Keindahan alam semulajadi dan warisan geologi seperti gunung-ganang, pulau-pulau dan pantai-pantai yang indah menjadikan Pulau Langkawi sebagai tempat pelancongan di Malaysia yang dikenali sehingga peringkat antarabangsa.

Pulau Langkawi juga telah mendapat pengitirafan “Geopark” dari UNESCO (Pertubuhan Pendidikan Sains dan Kebudayaan) pada 1 June 2007. Ini kerana pembentukan struktur batuan yang menarik yang dikelilingi oleh hutan purba , gua yang luas dengan stalaktit dan stalagmit , hutan paya bakau, gua laut, terowong semulajadi , hidupan liar dan air terjun.

Terdapat lebih daripada 90 lokasi tapak Geo yang telah ditemui di rantau ini tetapi hanya tiga kawasan sahaja yang membentuk Langkawi Geopark :

  1. Kilim Geoforest Park Karst
  2. Machinchang Geoforest Park Cambrian
  3. Pulau Dayang Bunting Marble Geoforest Park

Tak sabar nak ambil pakej percutian Pulau Langkawi? Jom dapatkan lebih maklumat dengan travel consultant kami hari ini

Kenapa Perlu Ambil Pakej Percutian Pulau Langkawi Dengan Kami

HOTEL DAN RESORT
Kami carikan dan book di tempat yang paling meriah atau dekat dengan bandar. Sangat sesuai sehingga anda boleh jalan sendiri ke kedai runcit atau rasa street food. Tak perlu lagi pening memikirkan tempat tinggal yang mana, travel consultant kami akan bantu anda untuk pilih hotel atau resort yang paling sesuai. Pilihan hotel dan resort ini akan bergantung kepada bajet anda untuk 3 bintang, 4 binatang atau 5 bintang. Jangan pening lagi, kami mudahkan urusan anda. 🙂

PERJALANAN
Tak perlu pening kepala lagi nak cari kenderaan sewa dan buat bacaan mendalam untuk iternirary anda. Biar kami bantu anda siapkan semua ini. Dari tempat yang popular di kalangan pelancong, sedap dan halal untuk makan, cantik untuk bergambar, puas hati untuk shopping (sebab murah) dan tempat masyur di kalangan penduduk tempatan semuanya ada. Travel consultant kami bersedia untuk terangkan lebih lanjut. Lagipun, dah ramai yang puas hati dengan iternirary dan servis yang kami sediakan. Yang pasti waktu solat anda terjaga dan makanan semuanya di restoren yang halal dan sedap.

SCUBA DIVING DAN SNORKELING SEPUASNYA
Dengan kami, anda akan di bawa ke tempat-tempat utama ikan bermain. Travel guide kami amat berpengalaman dan mereka sedia mengambil gambar anda bersama ikan tatkala di minta. Lihat ikan jerung, burung helang, nemo dan pelbagai jenis coral yang berwarna warni, cantik dan jinak. Pakej pulau Langkawi ini pasti menjadi kenangan terindah untuk anda, keluarga dan sahabat. Yang pasti semua aktiviti ini sudah termasuk dalam pakej. Tak perlu lagi nak pening kepala mencari di pulau nanti.

TOUR GUIDE YANG BAIK HATI
Seperti kami juga, travel guide di sana sangat baik hati dan menjaga kebajikan anda. Contohnya jika anda demam atau seumpama inform kami segera dan kami akan bawa anda ke klinik atau hospital berdekatan. Di samping itu, tour guide kami bukan biasa-biasa, tour guide kami mahir dan berpengalaman akan kawasan tempatan. Mereka juga mudah mesra dan faham citarasa orang Malaysia. Kami amat pasti anda juga baik hati sebab orang yang baik akan menarik orang yang baik juga. 🙂

MUDAHKAN URUSAN ANDA
Ada benarnya tanpa agensi pakej percutian anda boleh pergi bercuti sendiri. Walaubagaimanapun, kami di sini untuk mudahkan urusan anda. Dari tempat tinggal, itenerary perjalanan, kenderaan, aktiviti menarik dan kedai makanan yang halal dan sedap semuanya kami boleh uruskan! Sudah menjadi kepakaran kami untuk membantu anda menyediakan pakej percutian yang selesa, murah dan mudah. Anda pasti tidak mahu bersusah payah survey hotel, makanan halal atau aktiviti yang apa paling sesuai kan. Serahkan kepada kami, anda pasti nak pergi lagi!

Terdapat Banyak Destinasi Menarik Untuk Di Kunjungi

  • Dataran Helang
  • Duty free shop (cokelat murah)
  • Kota Mahsuri & Makam Mahsuri
  • Laman Padi
  • Kereta Kabel Langkawi
  • Jambatan Udara Langkawi
  • Underwater World Langkawi
  • Taman Burung Langkawi Bird Paradise
  • Air Terjun Telaga Tujuh
  • Taman Buaya Langkawi
  • Pekan Kuah

Jom Pergi Bercuti Di Pulau Langkawi Tahun Ini

Hubungi travel consultant LexgoTravel untuk consultation secara PERCUMA dan dapatkan sebut harga pakej percutian Pulau Langkawi 2018 murah hari ini.  Terlalu banyak aktiviti di Pulau Langkawi yang terindah untuk anda buat di sana.

Tanya travel consultant kami tentang pakej Langkawi apa yang paling sesuai untuk anda sekarang;

+6 012 3314893 Hajar

+6 012 2943638 Sam

+6 011 21131318 Zul

atau email ke sales@lexgotravel.com

atau dapatkan FREE Quotation di sini

pakej percutian pulau langkawi pakej percutian pulau langkawi pakej percutian pulau langkawi 2018pakej percutian pulau langkawipakej percutian pulau langkawi 2018

Lihat Apa Kata Pelanggan Kami Di  www.LexgoTravel.com

pakej percutian pulau langkawi pakej percutian pulau langkawi pakej percutian ke pulau langkawi 2018

10 Barang Wajib Bawa Bila Pergi Bercuti Di Pulau Dan Pantai

(No 10 Tu Paling Penting!)

“Alamakk..” “Lupa la nak bawak sunblock..”

Inilah skrip biasa kalau pergi bercuti ke pulau kan.

Sebab itulah kami senaraikan 10 barang wajib yang perlu anda masukkan dalam check list supaya tidak lupa lagi.

Jom lihat apakah barang-barang itu..

1. Air Putih Yang Banyak

Purata orang dewasa memerlukan 8 gelas penuh air setiap hari seperti yang disyorkan oleh doktor di seluruh dunia. Angka ini akan bertambah apabila anda di bawah sinar matahari. Lagi-lagi anda di pulau yang matahari panas membahang. Oleh itu, pastikan anda minum banyak air putih untuk kekal sejuk dan tidak terhidrat. Ada baiknya jika anda dapat bawa siap-siap air mineral atau botol yang boleh refill untuk lebih jimat. Kalau di pulau baru nak beli maka bersiaplah untuk berbelanja lebih.

2. Bawa Sunblock

Subblock ini bukan setakat nak lindungi kulit anda dari panas matahari. Ia juga sebenarmya mencegah dari kanser kulit kerana sinaran UV yang bahaya. Lagi satu, tak adalah anda rasa pedih dan kulit menggupas kerana seharian di bawah cahaya matahari. Itu baru sehari, bayangkan jika anda ambil pakej percutian pulau yang 4 hari dan ke atas. Memang jadi ayam panggang! Kami sediakan gambar di bawah untuk rujukan anda.

pakej pulau perhentian 2018

3. Bawa Payung Ke Pantai

Payung adalah cara yang sempurna untuk memastikan anda di bawah lindungan cahaya matahari secara total. Berdiri di bawah cahaya matahari dengan payung sambil menikmati angin sepoi sepoi pantai memang menyeronokkan. Cubalah.

4. Whistle Untuk Keselamatan

Ada ketikanya, whisstle akan dibekalkan tatkala anda menggunakan servis snokeling. Tetapi untuk keselamatan yang optimum pastikan anda bawa personal agar ianya lebh terjamin. Kami tahu and geli nak tiup whistle yang dikongsi ramai orang kan. untuk record, penggunakan whistle di pantai dah membantu banyak kes-kes lemas dan sesat di pantai.

5. Baca Buku Di Pantai

Membaca jambatan ilmu. Jadi jangan lepaskan peluang untuk anda menambah ilmu sambil melihat keindahan pantai. Bacaan ringan sudah memadai jika anda ingin berehat. Kalau anda bertandang ke cafe-cafe di pulau, pastikan juga untuk menjengok rak buku di sana dan cuba selitkan bacaan bahasa melayu untuk menunjukkan kita juga bangsa membaca.

6. Botol Air Kosong

Perasan tak sesudah seharian di pantai kaki anda akan penuh dengan pasir-pasir halus. Lepas tu anda nak masuk kereta atau bilik, mesti tak selesakan. Dengan adanya botol air kosong ini, anda dapat isinya dengan air untuk mencuci kaki yang berpasir sebelum memasuki kereta atau bilik. Dengan ini keadaan yang lebih selesa akan wujud. Simple je. Tapi bawa perubahan selesa. Tak perlu lagi lap atau gesel kaki anda kan.

7. Pakaian Yang Cepat Kering

Pastikan bawa pakaian barang yang perlu sahaja. Bawa yang lengan panjang (kalau tak nak hitam), senang kering (dryfit) dan ringan. Jangan bawa jeans dan pakaian berat pula. Nak pergi pantai ni kenalah selesa. Baru lah feeling pulau gitu.

8. Selipar Yang Selesa

Lagi tepat selipat gertah seperti selipar jepun atau flip flop. Jangan gatal nak pakai heels di pantai, confirm tenggelam kasut tu nanti. Apa yang utama ialah kaki anda tidak panas memijak pasir dan cepat kering bila kena air. Bayangkan anda pakai kasut sukan, bila agaknya kasut anda nak kering tu. Bawalah mereka dan anda pasti tidak akan menyesal.

9. Kit Pertolongan Cemas

Semua ubat ubatan seperti panadol, pil chi ka onn, minyak angin, bandage dan minyak gamat umpamanya. Anda juga boleh selit cotton bud, penyepit kuku dan gunting agar kotak pertolongan cemas ini lebih berguna. Anda akan terkejut betapa bergunanya benda ni bila kecemasan berlaku.

10. Cermin Mata Hitam

Ini paling penting! Cermin mata hitam ini untuk gaya dan selfie. Barulah banyak stok nak post gambar di IG dan facebook. He he.

Tempah Pakej Percutian Pulau Langkawi 2018 Murah Hari Ini

Hubungi travel consultant kami hari ini untuk tempah slot pakej pulau Langkawi  2018. Kami juga sedia menjawab setiap pertanyaan anda dengan senyuman paling baik di dunia. Jom pilih pakej ke Pulau Langkawi hari ini.

+6 012 3314893 Hajar

+6 012 2943638 Sam

+6 011 21131318 Zul

atau email ke sales@lexgotravel.com

atau dapatkan FREE Quotation di sini

 

Anda juga mungkin meminati;