Kenapa Pergi Umrah Dengan Kami

  • Umrah 2 Kali Jumaat 🙂
  • Penerbangan Terus Jeddah (Lebih Jimat Masa & Kurang Letih) 🙂
  • Hotel Dekat Dengan Masjid Haram (Pakej Yang Murah, Biasanya Hotel Akan Jauh Sehingga 300-500m) 🙂
  • Hotel 3 – 5 Bintang (Lift Banyak Untuk Keselesaan)
  • Tawaf Mengunakan Alat Komunikasi Antara Mutawwif dan Jemaah (Supaya Komunikasi Sentiasa Jelas) 🙂
  • Kelengkapan Umrah Percuma Makan Di Hotel Bukan Nasi Bungkus
  • Umrah Dibimbing Mutawwif Tazkirah 2 Kali Di Mekah & Madinah
  • Makanan Setibanya di Airport Jeddah & Madinah
  • Makanan Semasa Perjalanan Madinah Mekah & Mekah Madinah
  • Bas Baru Berhawa Dingin Lengkap Dengan Usb Cable & Tandas
  • Pakej Umrah Bayaran Ansuran 🙂

pakej umrah 2018 murah pakej umrah 2018 murah

Baca Tips Umrah ini Supaya Tidak Tertipu

HARGA PAKEJ MURAH
Harga pakej antara travel agensi tidak jauh bezanya. Kos utama yang menyebabkan harga pakej umrah murah atau mahal ialah jarak tempat tinggal antara Masjidil Haram (Mekah) dan hotel. Jarak dekat 50m – 200m adalah sedikit mahal. Kalau nak murah jaraknya 500 – 700m ke atas. Kalau siapa yang dah pernah pergi umrah mesti tak akan pilih jarak sejauh ini sebab tak sangguh lagi jalan jauh. Nak ulang alik tiap kali solat waktu memang meletihkan. Lebih-lebih lagi jika bawa ibubapa atau orang-orang tua. Memang tak sesuai. Kalau di Madinah pula jangan bimbang, semua hotel dekat sahaja. Satu lagi, harga akan berbeza-beza mengikut musim. Contohnya musim cuti sekolah dan musim sejuk sedikit mahal berbanding musim lain. Senangnya, dapatkan informasi tentang harga pakej merangkumi apa.

BAYAR TERUS KEPADA AGENSI
Wajib bayar terus kepada akaun syarikat dan bukan kepada akaun persendirian, akaun perseorangan atau kepada akaun agen umrah. Ini amat penting untuk mengelakkan masalah di kemudian hari. Kalau bayaran beribu-ribu tu dibuat ke dalam akaun persendirian, kebarangkalian untuk di tipu amat tinggi. Sebab itu, kami sarankan untuk buat pembayaran booking atau penuh ke account syarikat berdaftar.  Lihat sini untuk berita rasmi kes penipuan umrah. pakej umrah murah

BARANG PERCUMA
Jangan teruja sangat dengan benda-benda ‘PERCUMA’ yang diberi. Kebanyakkan pengendali umrah memang beri beg besar, beg kecil, beg sandang dan kain ihram. 🙂 Benda-benda “PERCUMA” ni bukan penentu agensi tu bagus atau tidak.

JUMLAH HARI
Pakej umrah biasanya memakan masa sebanyak 10 hari. Pilih pakej umrah yang banyak hari di Mekah sebab nak buat umrah ini di Mekah. Penerbangan umrah terus akan mengambil masa 8 – 9 jam sehala. Tetapi, kalau pakej umrah murah biasanya guna penerbangan transit yang mengambil lebih masa penerbangan. Sebab itulah seeloknya ambil pakej yang penerbangan terus (direct flight) tanpa transit di mana-mana negara untuk dapat lebih waktu di Mekah & Madinah. Badan juga tak letih dan boleh fokus ibadat. Apa salahnya belanja lebih untuk keselesaan diri kan. Kesimpulannya, tak semua pakej ni sama jumlah harinya. Harga pakej umrah berbeza-beza bergantung kepada jumlah hari yang ditawarkan.

BILANGAN ORANG SEBILIK
Harga pakej tu untuk berapa orang sebilik dalam satu bilik hotel. Adakah untuk seorang? Dua orang? Atau tiga orang? Harga pakej untuk dua orang sebilik mahal sedikit dari harga pakej umrah yang lain. Jika nak lebih privasi dan ada bajet yang lebih maka boleh ambil bilik berdua sahaja tetapi jika tak kisah boleh ambil pakej kongsi bilik. Biasanya, kalau nak pakej umrah murah dan privasi, kami cadangkan ambil bilik berempat (Suami, Isteri, Ibu, Bapa) atau (Suami, Isteri, Anak 1, Anak 2) atau (Suami, Isteri, Saudara 1, Saudara 2)

SYARIKAT PENERBANGAN
Anda kena tahu syarikat penerbangan mana yang digunakan. MAS dan Saudi Airlines adalah yang terbaik. Kapal terbang ini besar dan ada penerbangan terus tanpa transit. Pakistan Airlines, Air Asia memang murah, tapi siaplah, mereka akan transit sana sini, pegi Dubai dululah, singgah Karachi dululah, dan berhenti Sri Lankan. Penerbangan trannsit menyebabkan badan cepat letih dan banyak membazir masa sedangkan kita nak fokus tenaga kepada ibadat. Tapi, kalau naik MAS / Saudi Airlines yang penerbangan terus flight attendance akan siap baca doa masa flight mula terbang. Kan best. Badan tak letih, aman jiwa dan boleh fokus ibadat.

KURSUS UMRAH
Kena tahu pakej yang anda pilih termasuk kursus umrah ke tak? Kursus umrah ni lebih penting sebab tanpa ilmu yang cukup, silap-silap haribulan umrah jadi tak sah. Tak sempurna tak apa lagi, tapi janganlah sampai tak sah. Kalau yang baru first time pergi, memang kami cadangkan pergi dulu kursus umrah untuk bimbingan asas. Nak hadiri kursus umrah? Tanya kami untuk jadual dan lokasi hari ini. Anda boleh datang secara PERCUMA je kursus umrah yang kami anjurkan di seluruh Malaysia. Walaupun belum nak pergi umrah tapi kami alu-alukan untuk datang kursus umrah yang kami tawarkan ini. Sekurangnya dapat ilmu umrah PERCUMA. 🙂

Dapatkan PERCUMA Kursus Umrah Hari Ini

*Klik link untuk whatapps, tak perlu save number*

01121131318 Pakej Umrah Murah –  Zul

0123314893 Pakej Umrah 2018 – Hajar

0122943638 Pakej Umrah 2019 – Sam

PERCUMA Kursus Umrah – Dapatkan Jadual Kelas Di Sini

kursus umrah percuma kursus umrah percuma

Ada Niat Nak Pergi Umrah? Jom Lihat Date Umrah 2018 & Umrah 2019

Tarikh Pakej Umrah 2018 & Pakej Umrah 2019 (Umrah Bukan Cuti Sekolah )

Pakej Umrah Bukan Cuti Sekolah – November

– 14 Nov – 24 Nov
– 21 Nov – 01 Dec

Pakej Umrah Bukan Cuti Sekolah – Januari. February, March, April
– 16 Jan – 26 Jan
– 23 Jan – 02 Feb
– 30 Jan – 09 Feb

– 06 Feb – 16 Feb
– 13 Feb – 23 Feb
– 20 Feb – 02 Mar
– 27 Feb – 09 Mar

– 20 Mar – 30 Mar
– 27 Mar – 07 Apr

– 03 Apr – 14 Apr
– 10 Apr – 20 Apr
– 17 Apr – 27 Apr

Harga Pakej Umrah Bukan Cuti Sekolah

Harga Pakej Umrah Full Board – (Hotel 3 Bintang, Penerbangan AirAsia)
4 Sebilik : RM 5990 (Selling fast – Limited seat)
3 Sebilik : RM 6190
2 Sebilik : RM 6690

Harga Pakej Umrah Half Board – (Hotel 5 Bintang, Penerbangan Terus MAS / Saudi Airline)
5 Sebilik : RM 6490
4 Sebilik : RM 6690 (Selling fast – Limited seat)
3 Sebilik : RM 6890
2 Sebilik : RM 7490

Harga Pakej Umrah Full Board – (Hotel 5 Bintang, Penerbangan Terus AirAsia/ Sriaudi Airline)
5 Sebilik : RM 6990
4 Sebilik : RM 7190
3 Sebilik : RM 7490
2 Sebilik : RM 7990 (Selling fast – Limited seat)

Tarikh Pakej Umrah 2018 & Pakej Umrah 2019 ( Umrah Cuti Sekolah )

Pakej Umrah Cuti Sekolah – December

– 28 Nov – 08 Dec
– 04 Dec – 14 Dec
– 05 Dec – 15 Dec
– 06 Dec – 16 Dec
– 11 Dec – 21 Dec
– 12 Dec – 22 Dec
– 13 Dec – 23 Dec
– 18 Dec – 28 Dec
– 19 Dec – 29 Dec

Pakej Umrah Cuti Sekolah – March
– 06 Mar – 16 Mar

Harga Pakej Umrah Cuti Sekolah

Harga Pakej Umrah Full Board – (Hotel 3 Bintang, Penerbangan AirAsia)
4 Sebilik : RM 6390 (Selling fast – Limited seat)
3 Sebilik : RM 6590
2 Sebilik : RM 6990

Harga Pakej Umrah Half Board – (Hotel 5 Bintang, Penerbangan Terus MAS / Saudi Airline)
5 Sebilik : RM 6990
4 Sebilik : RM 7190 (Selling fast – Limited seat)
3 Sebilik : RM 7490
2 Sebilik : RM 7990

Harga Pakej Umrah Full Board – (Hotel 5 Bintang, Penerbangan Terus MAS / Saudi Airline)
5 Sebilik : RM 7690 (Selling fast – Limited seat)
4 Sebilik : RM 7890 (Selling fast – Limited seat)
3 Sebilik : RM 8190
2 Sebilik : RM 8990

Dapatkan PERCUMA Kursus Umrah dan Jom Tempah Pakej Umrah Murah 2018 Hari Ini

*Klik link untuk whatapps, tak perlu save number*

01121131318 Pakej Umrah Murah –  Zul

0123314893 Pakej Umrah 2018 – Hajar

0122943638 Pakej Umrah 2019 – Sam

PERCUMA Kursus Umrah – Dapatkan Jadual Kelas Di Sini

P/S: Ringankanlah tangan anda untuk berkongsi perkara baik ini buat masyarakat / sahabat & ahli keluarga.. Semoga dengan perkongsian ini mereka menjejak kaki ke tanah suci dan anda mendapat tempias barakah dan pahala..InsyaAllah….Atau jom jadi agen umrah Malaysia..

Borang Sebut Harga Umrah Malaysia PERCUMA

 

Anda juga mungkin meminati;