Lost World of Tambun – Percutian 2 Hari 1 Malam Terbaik Buat Keluarga & Kawan-kawan

Tahu tak di Ipoh, Perak ada sebuah lokasi percutian taman tema Lost World of Tambun yang memang sesuai dijadikan destinasi percutian keluarga! Hanya 2 jam perjalanan dari Kuala Lumpur, anda tak perlu lagi pening kepala mencari lokasi percutian yang bertepatan dengan jiwa anak-anak sebab di sini suasananya nyaman bahkan dikelilingi alam hijau yang terus buat hati jadi tenang.

Bonusnya pula Lost World of Tambun ini bukan sahaja akan buat anak-anak yang girang gembira malah ibu bapa pun turut berasa seronok! Inilah yang dinamakan sambil menyelam minum air. Anak-anak gembira, Ibubapa senang hati. 🙂

pakej lost world of tambunpakej lost world of tambun

Beberapa minggu sudah, penulis dihantar untuk bertugas ke sana bagi menyaksikan sendiri acara gilang-gemilang dipanggil Wildlife Heroes, menyaksikan kehebatan 10 kanak-kanak dalam menempuh pelbagai cabaran dalam bengkel khas selama 3 hari 2 malam tajaan Sunway Theme Park -menimba ilmu yang mendedahkan mereka kepada alam semula jadi dan liar menerusi beberapa siri modul termasuklah mempelajari cara memelihara dan memulihara habitat flora dan fauna.

Berbalik pada lokasi percutian keluarga tadi, penulis juga sempat bermalam di sana dan apa yang boleh penulis kongsikan… sehari suntuk berada di sana pun masih belum cukup untuk meneroka segenap tarikan dalam Lost World of Tambun. Taman temanya lebih besar berbanding Sunway Lagoon, konsep yang dibawakan pula mengetengahkan unsur safari bagi menonjolkan alam semula jadi.

Menginap di Lost World Hotel, bilik yang disedikan adalah bertaraf tiga bintang, selesa dan keselamatan juga terjamin, namun tidak banyak tempat makan atau kedai yang disediakan di bahagian bawah hotel. Sebaliknya pengunjung yang menginap hanya mempunyai pilihan sama ada untuk makan di restoran hotel mahupun makan di kedai yang terhad seperti PappaRich.

Sementara itu, ayuh lihat apa lagi yang menarik di Lost World of Tambun!

5 Tarikan Utama Lost World of Tambun

#1 Gua Datok

Menyimpan seribu satu misteri yang menakjubkan untuk mereka yang gemar mengembara, sertai aktiviti pendakian dalam hutan yang menguji mental dan fizikal. Memang penat meniti 360 anak tangga namun sebaik sampai di pintu gua, persiapkan diri untuk melihat keajaiban alam paling memukau!

Lihat kesan-kesan tinggalan sejarah sejak 400 tahun dahulu dengan keadaan gua yang masih terpelihara cantik di mana, gua tersebut dahulu menjadi kawasan utama orang-orang zaman pra-sejarah mencari permata serta bersembahyang. Orang-orang tempatan juga menganggap Gua Datok sebagai tempat yang suci dan sememangnya harus dipelihara sampai bila-bila.

#2 Tapak Glamping

Ingin suatu kelainan? Tak perlu bermalam di hotel, apa kata sewa sahaja tapak Glamping yang Tambun sediakan. Tapak perkhemahan mewah ini berhadapan dengan kawasan tasik indah sambil berlatarkan gunang-ganag yang indah menghijau. Boleh memuatkan sehingga empat orangdalam satu khemah, harga yang ditawarkan juga setanding dengan pakej kemudahan yang ditawarkan.

Pakej 1: RM438 untuk dua orang termasuk pakej sarapan serta tiket masuk ke taman tema (bernilai RM240)

Pakej 2: RM588 untuk empat orang termasuk pakej sarapan serta tiket masuk ke taman tema (bernilai RM452)

#3 The World Petting Zoo

Tempat paling seronok untuk mendekati binatang, persekitarannya juga dijaga bersih memberi lebih keselasaan buat pengunjung. Rasai pengalaman untuk melihat sendiri habitat binatang liar seperti, pelbagai spesis ular, harimau malaya, zirafah, kuda belang, rusa, badak sumbu, flamingo dan banyak lagi! Boleh kata kebanyakan haiwan kat sini jinak-jinak tau?

Bukan itu sahaja taman kucing yang dipanggil CATOPIA pun ada, menempatkan beberapa sepsis kucing untuk si pencinta kucing mengusap dan bermain dengannya.

Jarak antara setiap taman hidupan liar ini tidaklah begitu jauh, pengunjung boleh memilih sama ada mahu berjalan kaki atau menaiki servis kereta api transit yang disediakan.

pakej murah lost world of tambunpakej murah lost world of tambun

#4 Lost World Water Park

Menariknya taman teman air ini, ia dibuka sehingga 10 malam! Jadi tak perlulah anda menggesa anak-anak untuk lekas mandi-manda sebelum masuk waktu tengahari atau petang. Kalau takut anak-anak demam, boleh bawa mereka mandi-manda di kolam gergasi ini pada waktu malam.

Usah risau kerana jarak hotel dan taman tema Lost World of Tambun hanyalah 5 minit berjalan kaki. Lokasinya adalah berhadapan dan tak perlu memandu pun. Jika malas berjalan kaki, anda boleh menggunakan khidmat kereta api transit.

#5 Lost World Amusement Park

Dah penat mandi-manda dan meneroka alam semula jadi? Kini tiba masanya untuk anda menghilangkan stress untuk menjerit sekuat hati bersama anak-anak dengan menaiki permainan seperti roller coaster, cuba menguji ketahan diri dalam rumah hantu serta berkayak untuk lihat keunikan “Needle of Tambun”.

Tapi, sebenarrnya banyak lagi aktiviti menarik yang menanti anda sekeluarga yang tentu menyeronokkan! Banyak lagi kejutan yang menarik di Lost World of Tambun seperti;

  • Water Park
  • Tiger Valley
  • Tin Valley
  • Porcupine Trail
  • Lupe’s Adventure
  • Animal Care Centre

Artikel asal: wanista.com

tiket lost world of tambuntiket lost world of tambun

Jadi, apa tunggu lagi. Jom rasai keseronokkan ini sendiri dengan ambil Pakej Lost World of Tambun hari ini.

Whatapps Untuk Harga Tiket Lost World of Tambun 2018 Terkini Hari Ini

*(Klik Saja Nombor Di Bawah, Tak Perlu Taip Semula!)

Lihat Pakej Lost World of Tambun 2018 Yang Kami Tawarkan, Antaranya;

Pakej Lost World of Tambun – [2D1N FREE & EASY PACKAGE]

– 1 Nights accomodation at Lost World Of Tambun ( Exotic Room)
– Breakfast for 2 person
– Luminious Forest for 2 person (06:00 pm-11:00 pm)
– Lost World Hot Spring & Spa by Night (06:00 pm-11:00 pm)

Pakej Lost World of Tambun – [2D1N FUN]

– 1 Night accommodation at Lost World Of Tambun ( Exotic Room)
– Breakfast for 2 person
– Water theme park 2 person
– Amusement park 2 person
– Tiger valley 2 person
– Tin valley 2 person
– Petting zoo 2 person
– Lupe’s adventure 2 person
– Animal Care Centre 2 person
– Porcupine Trail 2 person
– Luminious Forest (06:00 pm-11:00 pm)
– Lost World Hot Spring & Spa by Night (06:00 pm-11:00 pm)

Pakej Lost World of Tambun  – [2D1N Super Saver Package]

– 1 Nights accomodation at Lost World Of Tambun ( Exotic Room)
– Breakfast for 2 person
– Water theme park 2 person
– Amusement park 2 person
– Tiger valley 2 person
– Tin valley 2 person
– Petting zoo 2 person
– Set lunch at designated outlet 2 person
– Paddle boat ride 2 person
– Ice cream 2 person
– Lupe’s adventure 2 person
– Animal Care Centre 2 person
– Porcupine Trail 2 person
– Luminious Forest (06:00 pm-11:00 pm)
– Lost World Hot Spring & Spa by Night (06:00 pm-11:00 pm)

Pakej Lost World of Tambun  – [2D1N Lost World Trail Package]

– 1 Nights accomodation at Lost World Of Tambun ( Exotic Room)
– Breakfast for 2 person
– Water theme park 2 person
– Amusement park 2 person
– Tiger valley 2 person
– Tin valley 2 person
– Petting zoo 2 person
– Rice tea(hot/cold) 2 person
– Packed fish food 2 person
– 4R photo souvenir 2 person
– Set lunch at designed outlet 2 person
– Ice cream 2 person
– Lupe’s adventure 2 person
– Animal Care Centre 2 person
– Porcupine Trail 2 person
– Luminious Forest (06:00 pm-11:00 pm)
– Lost World Hot Spring & Spa by Night (06:00 pm-11:00 pm)

Tempah Pakej Lost World of Tambun Dengan Kami Hari Ini Dan Dapat Masuk PERCUMA Ke:

🦁Lost World Amusement Park
🐯Lost World Water Park
🦁Lost World Tiger Valley
🐯Lost World Petting Zoo
🦁Lost World Tin Valley
🐯Lost World Hot Springs & SpaLost World Lupe’s Adventure

Review 5 Bintang Oleh Customer Lost World Of Tambun

tiket lost world of tambunpakej lost world of tambuntiket lost world of tambun

Bayangkan Hal Ini Apabila Anda Ambil Pakej Lost World of Tambun

1. Anak-anak terlalu gembira dan ketawa riang sebab ada tempat untuk main air. Waktu mereka kecil inilah kita sebagai ibubapa nak didik dan latih anak. Jadi apa kata anda bawa mereka untuk berlatih water confident dan berenang hari ini. 🙂

2. Isteri tak lagi murung sebab duduk di rumah seharian berminggu-minggu. Terutamanya isteri yang tak berkerja dan banyak habiskan masa di rumah. Jom hadiahkan mereka tiket taman tema air atau pakej taman teman air untuk mereka bergembira. Nak control anak pun jadi semangat sebab boleh sambil-sambil main air. Kalau tak, asyik control anak di rumah je. Alang-alang dah memang kena control bawa je terus ke taman tema air. Malam tu confirm anak-anak dah tidor sebab letih. Ibu pula boleh rehat dengan tenang. Begitulah..

3. Isteri yang berkerja pula memang banyak duit. Kalau tak habiskan duit tu untuk kegunaan gembirakan anak- anak nanti habis ke lain juga. Beli tudung lah. Beli bag lah. Beli pinggan mangkuk lah. Jadi, alang-alang tu, apa kata anda beli kegembiran keluarga dengan pakej taman tema. Sampai tua pun jadi ingatan tau!

4. Ha. Ini pula untuk para suami. Jom laksanakan tanggungjawab sebagai pemimpin keluarga dengan baik. Salah satunya memimpin ke arah keluarga bahagia. Jadi,apa kata anda pimpin mereka ke taman tema hari ini. He He.

5. Sebenarnya, dalam kita memberi ruang untuk gembirakan anak-anak untuk bermain dan bersuka-ria, ibu-bapa juga boleh ambil masa sedikit untuk bercanda dengan pasangan masing-masing. Banyak yang boleh di bualkan ibarat macam pasangan baru bercinta. Sweeeet.

6. Orang muda. Jika anda nak test apa tahap adraline anda, boleh cuba permainan-permainan extreme yang di tawarkan. Percutian taman tema air bersama kawan-kawan pasti menyeronokkan terutama semasa masih di kolej atau universiti. Terlalu banyak aktiviti menarik yang dapat anda lakukan kelak!

Sebenarnya, banyak lagi kenangan indah dan teristimewa yang tak dapat kami nak ungkapkan dengan kata-kata melainkan anda merasai sendiri. Jangan bertanggunh lagi, jom hubungi pakej taman tema hari ini

Whatapps Untuk Harga Tiket Lost World of Tambun Terkini Hari Ini

*(Klik Saja Nombor Di Bawah, Tak Perlu Taip Semula!)

 

 

Anda Juga Mungkin Meminati: